logo

Добре Дошли!

Понеделник- Петък 9.00 - 17.00

+359877700173

Бургас, ж-к Изгрев 27А, 8008

Top

Какво включват промените в здравословния начин на живот?

healthhubbg.com / Какво включват промените в здравословния начин на живот?

Какво включват промените в здравословния начин на живот?

Здраве, Храна

Здравословен начин на живот; Отнася се до начин на живот, при който физическото и психическото здраве, както и социалното благополучие са на високо ниво. За да създадете тази ситуация, можете да вземете предвид фактори като редовна физическа активност, здравословно хранене, справяне с ежедневния стрес, достатъчно сън или избягване на лоши навици.

Можете да подобрите качеството си на живот в съответствие с възможностите си . Много дейности, които правите в ежедневието си като балансирано хранене и спорт,  м оже да предотврати проблеми с психичното здраве като стрес, тревожност и депресия. Водейки здравословен начин  живот, можете да промените положително своя живот.

Можете да оцените навиците, изброени по-долу, за да подобрите физическото и психическото си здраве.

  • Редовна физическа активност
    ● Здравословно хранене
    ● Управление на стреса
    ● Режим на сън
    ● Отказ от лошите навици

Какво включват промените в здравословния начин на живот?

Ръководител на веригата за здравословен живот: Хранене

Връзката между здравословния живот и храненето; Това изисква да получите всички хранителни вещества, от които тялото ви се нуждае, в точното количество и в правилния баланс. Можете да задоволите нуждите си от правилното количество протеини, въглехидрати, мазнини, витамини, минерали и вода, като следвате програма за здравословно хранене. Типът хранене, необходимо за различните функции на тялото; Важен е за развитието на мускулите, енергийния прием и хормоните. Превръщането на здравословното хранене в начин на живот помага на тялото да функционира здравословно и също така поддържа психичното здраве.

Преминете към здравословен живот: Движение

Изключително важно е тялото да е активно, за да води здравословен живот. Ставането от стола  дори на работа, разходката по време на обедните почивки или упражненията преди и след работа са сред критериите, които влияят положително на вашето физическо и психическо здраве.

Ясен ум за здраво тяло: Медитация

Медитацията позволява на ума да се съсредоточи и да се отпусне. Въпреки това можете също да медитирате, за да намалите стреса и да увеличите умствената яснота. Освен това има лечебен ефект при сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, депресия, тревожност и други състояния.

Как завършвате деня е важно: модел на сън

Моделите на сън са много важни, за да облекчите умората от деня и да започнете следващия ден с ясен ум. Освен това трябва да спите достатъчно, за да бъде тялото здраво.

По-ефективно, отколкото си мислите: Управление на стреса

За здравословен живот можете да намалите стреса, като се занимавате с физическа активност, медитирате или спите. По този начин ще се предпазите от здравословни проблеми като високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, депресия, тревожност, проблеми със съня и храносмилането. Оставете зад гърба си това, което не служи на тялото ви: Откажете се от вредните навици

Вредните навици като алкохол, тютюнопушене или неправилно хранене са сред негативните фактори, които влияят на здравословния живот. Тези навици влияят негативно върху ясното мислене или физическото здраве. За да се отървете от подобни навици, можете да ходите повече на разходки, да правите дейности, които харесвате или да получите подкрепа.

Защо е важно вашият партньор да поддържа начина ви на живот?

Това, че човекът в живота ви поддържа начина ви на живот, също ви дава усещането, че сте приети от човека, когото обичате. Поради тази причина вие и вашият партньор можете да се подкрепяте, като промените заедно навиците си, за да живеете здравословен и щастлив живот.

Партнирайте с партньора си, за да промените здравословния си начин на живот за постоянно

Можете да направите програма за здравословен начин на живот с партньора си, за да промените живота си. Тъй като извършването на промени сами ще бъде много по-трудно, отколкото човекът, когото обичате, да ви подкрепя, можете да продължите напред, като направите общ план.

Действайте заедно, когато е възможно

Можете да вземете  решение, да промените начина си на живот заедно с партньора ви,  и по този начин можете да поддържате любимите си дейности и диета и да преминете към здравословен начин  на живот много по-лесно, отколкото си мислите.

Възползвайте се от мотивационния подход

Промяната на начина на живот, поддържан от дълго време, може да е трудна в началото, но мотивацията на хората, които обичате, и вашите мотивиращи подходи към тях са необходими, за да живеете здравословен живот.

Ресурси;

https://tr.wikipedia.org/wiki/Health

https://tr.wikipedia.org/wiki/Meditation

 

Health Hub