logo

Добре Дошли!

Понеделник- Петък 9.00 - 17.00

+359877700173

Бургас, ж-к Изгрев 27А, 8008

Top

Какво е хранителна терапия?

  Нашият най-основен ресурс за поддържане на живота и функционирането на тялото е храненето .Храненето е най – важният фактор, определящ човешкото здраве и начин на живот .Храненето не е действие ,което се прави само за да напълните стомаха или да ядете за удоволствие. Хаотичното хранене и невниманието какво ядем може да остави негативни следи върху здравето ни. Защото всяка храна ,която ядем ,влияе физически и психологически на цялото тяло и качеството ни на живот .Ето защо е много важно да се храним здравословно и съзнателно .Всяка храна, която попадне в устата ни , може да предизвика положителни или  отрицателни промени в работата на нашите клетки и органи.

Хранителната програма може да осигури промени от мозъчните функции към физическото представяне и опасностите могат да бъдат елиминирани. Както недохранването ,така и прекомерното хранене играят основна роля във формирането на заболявания.

Диетата не е просто да ядете или да не ядете само за да отслабнете или да наддадете .Диетата може да се определи като хранителна програма ,прилагана за здравословен живот .

Начинът Ви на хранене ,играе решаваща роля в контрола и управлението на различни  заболявания, особено заболявания които са свързани с начина на живот ,като диабет, сърдечно -съдови заболявания и затлъстяване. Следователно ,хранителните програми , трябва да се изготвят индивидуално ,хранителният терапевт разглежда човека като едно цяло, физика и психика ,начин  на живот ,за да се подпомогне правилното функциониране на организма. Тази терапия при която ,начинът на хранене играе важна роля, се нарича Хранителна терапия.

Кой има нужда от хранителна терапия?

Всеки който е отговорен за здравето си и не само за своето но и това на неговото семейство.Всеки който иска да изгради дълготрайни здравословни хранителни  навици ,с цел постигане на оптимално здраве и качество на живот.

За всеки който търси по- доброто с и АЗ.

За всеки който има някой от изброените симптоми:

  • Суха кожа, чупливи нокти и коса
  • Промени в настроението ,стрес или тревожност
  • Проблеми с храносмилането
  • Имате хормонален дисбаланс
  • Твърдите че сте постоянно изморен и имате ниска енергия
  • Наднормено тегло
  • Диабет
  • Високо кръвно налягане
  • Ревматоиден артрит
  • Акне, псориазис и други кожни проявления

Нека заедно изградим вашите здравословни хранителни навици за по- здравословен и балансиран начин на живот.

Share

No Comments

Post a Comment